Drie workshops verdiepend schrijven over je leven, familieverhalen en de lach de traan.

Drie workshops verdiepend schrijven door Bernadette Lieffering.

Schrijven is een mooie manier om vorm te geven aan persoonlijke verhalen, emoties, herinneringen. Bernadette Lieffering geeft drie workshops verdiepend schrijven, die opeenvolgend zijn, maar ook los van elkaar gevolgd kunnen worden. Tijdens deze workshops geef je woorden aan jezelf, aan jouw herinneringen, jouw emoties. Bernadette Lieffering creëert een veilige ruimte zodat er in deze workshops zowel aandacht is voor verschillende schrijfstijlen als voor het persoonlijke proces.


Mijn leven. Eén verhaal?

Eerste workshop op zaterdag 3 oktober van 10.00 – 16.00 uur
Je loopt rond met mooie en minder mooie herinneringen, die je graag vorm wilt geven in een of meerdere persoonlijke verhalen. In deze workshop leer je hoe je jouw persoonlijke levensverhaal kan beschrijven op zo’n manier dat het bij je past. Je krijgt heldere opdrachten, die een leidraad vormen. In de workshop is ruimte voor het delen van de verhalen en het proces tijdens en na het voorlezen.

 

Op wie lijk ik? Familieverhalen.

Tweede workshop op zaterdag 10 oktober van 10.00 – 16.00 uur
Van wie heb ik dit? Op wie lijk ik? Het lijkt wel of familiegebeurtenissen zich alsmaar herhalen. Waar is dit ooit begonnen? In deze workshop zoom je dieper in op waar je vandaan komt. Wat zijn de familieverhalen waar jij je mee kan identificeren of die jou intrigeren. Voor deze workshop maak ik o.a. gebruik van foto’s die je hebt meegenomen. Je maakt een eenvoudige stamboom en we schrijven een aantal familieverhalen. Ook in deze workshop is ruimte voor het delen van de verhalen.

 

Met een lach en een traan

Derde workshop op zaterdag 17 oktober van 10.00 – 16.00 uur
Een leven verloopt niet recht als een mooi uitgestippeld pad. Ieder mens maakt mooie, ontroerende, verdrietige, of soms traumatische gebeurtenissen mee. Schrijven helpt je bij het verwerken van je emoties. Je geeft ruimte en woorden aan de gebeurtenissen en je gevoelens. Door herinneringen op te schrijven kom je bij je liefde, je verdriet en de schoonheid van beide. In deze workshop is het delen van de verhalen een voorwaarde om mee te doen. Juist het hardop voorlezen aan elkaar geeft de herinnering gestalte en kan zo verwerkt worden.


Kosten
Workshop per dag € 75,00
Workshop totaal € 195,00 (i.p.v. € 225,00)
Inclusief een lekkere lunch!

Data
Zaterdag 3, 10 en 17 oktober 2015 van 10.00 – 16.00 uur.

Locatie
Het Koorenhuis in Den Haag

Aanmelden
Stuur een mail naar bernadette.lieffering@gmail.com of bel 06 41028336.

Over Bernadette Lieffering
Al van kind af aan schrijf ik. Soms korte verhalen, gedichten, maar vooral heel veel dagboeken. Schrijven gaf mij houvast. In woorden op papier kon ik mijzelf uitdrukken, gaf het mij nieuwe inzichten. Later ben ik verhalen gaan vertellen en nog veel later ben ik professioneel gaan schrijven voor het theater.

Om meer te verdiepen heb ik naast mijn docentenopleidingen Frans en theater een opleiding gevolgd tot rouwbegeleider en yogadocent.

Schrijven is heel persoonlijk en gevoelig. Ik zorg voor de juiste voorwaarden om in een veilige sfeer en met respect vrijuit te schrijven. Ik geef heldere opdrachten en geef ruimte aan de processen die kunnen ontstaan.

Download hier de PDF